Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Bugetul județului este așteptat cu mare interes de administrațiile locale, asta pentru a ști pe ce fonduri se bazează în acest an, în afară de cele proprii, și spre ce investiții vor fi direcționați banii. Așa e și la Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare (SPIR) al Primăriei Caransebeș, unde planuri sunt, doar banii și vremea bună să vină pentru a se trece la treabă!

Mai bine spus la asfaltări, pentru că și în acest an pe lista SPIR se află destule străzi pe care aproape că nu se poate circula. Una ar fi chiar A.I.Cuza, cea pe care locuiește deputatul Ion Mocioalcă și care duce spre noua stație de epurare a municipiului.

Strada A. I. Cuza este prinsă în planul de reparații pe 2021, acolo sunt niște cetățeni cu foarte mult bun simț, vin aproape săptămânal la noi cu această solicitare. Este strada unde era Westimul, care dă în ștația nouă de epurare. Avem și în cartierul Racovița străzile din zona serelor primăriei, sunt vreo 4, 5 acolo, după linia ferată în dreapta și în stânga, sunt cuprinse pentru modernizare, asta înseamnă să se facă frumos până la asfalt. Un alt exemplu chiar în zona centrală, strada Kogălniceanu, era prevăzută încă de anul trecut însă firma care a asfaltat nu a mai reușit să o finalizeze din anumite motive tehnice, o vom face noi sau o altă firmă, în acest an”, a declarat la un studiou local de televiziune, șeful SPIR, inginerul Vasile Megan.

Acesta a mai precizat că nu vor fi lăsate de izbeliște nici căminele de canalizare, care trebuie ridicate pentru ca șoferii să nu-și distrugă mașinile. Și nu sunt puține la număr, vreo 200, pe care cei de la SPIR încearcă să le facă singuri, după ce s-au convins că firmele angajate pentru așa ceva nu ofereau calitate la finalul lucrărilor.

JCS-Răzvan Mihalcea

FOTO: Arhivă