Se dau cardurile pentru mese calde - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN –  Zilele acestea, se aşteaptă ca persoanele care au dreptul, să se poată bucura de mese calde, acordate prin Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Iar acest lucru se face prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde!

De ele pot beneficia persoanele care au împlinit 75 de ani (care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii), dar şi cei fără adăpost, evacuaţi, familiile cu copii mici, fără un domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

„La nivelul județului Caraș-Severin, au fost recepționate 3.376 de tichete sociale pe suport electronic, transmite Instituţia Prefectului. În vederea asigurării bunei derulări a programului, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a dispus distribuirea în perioada 4-16 noiembrie, a celor 3.376 de tichete sociale pe suport electronic (carduri) către unitățile administrativ-teritoriale din județ, iar acestea la rândul lor le distribuie în această perioadă către destinatarii finali. (…) Cardurile au început deja să fie încărcate de către emitent, pe măsură ce au fost recepţionate de beneficiarii finali“.

Cei vizaţi primesc şi informaţii despre unităţile afiliate, care servesc masa caldă, în apropierea domiciliului. Valoarea nominală lunară a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă este de 180 de lei/lună.

JCS-A.M.