Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Proiecte de hotărâre privind reabilitarea unor obiective de infrastructură rutieră au fost introduse în regim de urgență în ședința CJ.

Consilierii județeni au aprobat proiectele de hotărâre privind reabilitarea DJ 571F – Eftimie Murgu, 571G Gârbovăț – Lăpușnicu Mare, DJ 608B Constantin Daicoviciu – Copăcele, modernizarea DJ 608B Copăcele – Zorlencior, și a aceluiași drum județean pe relația Zorlencior – Zorlențu Mare. Dar acestea nu au fost singurele proiecte ce țin de drumurile cărășene.

„Am aprobat indicatorii tehnico-economici și documentația pentru câteva drumuri din Caraș-Severin. Acest demers al nostru a fost făcut în așa fel încât să acoperim o mare parte din județ și am gândit ca aceste modernizări de drumuri județene să fie făcute pe tot ceea ce înseamnă finanțare externă. Bugetul propriu al Consiliului Județean nu poate suporta modernizare de drumuri și noi încercăm să obținem finanțare pe tot ceea ce se poate obține. Au fost și două proiecte de hotărâre legate de predarea drumurilor din nordul județului către Compania Națională de Investiții. Le-am reluat pe acestea pentru că expirase perioada de 30 de zile de predare-primire și, pentru că procedura nu e finalizată, am modificat articolul respectiv pentru a nu trebui să facem același lucru în fiecare lună. Vom încerca să facem în așa fel încât modernizarea drumurilor județene să se facă pe tot ceea ce înseamnă finanțare, fie națională, fie europeană – POR, transfrontalier, PNDL unde am și depus“, a explicat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.