Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful județului a semnat un nou proiect ce va asigura dotări necesare reducerii riscului de infecții nosocomiale în unitatea spitalicească!

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Județean de Urgență Reșița“, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, bugetul total al inițiativei fiind de 10,8 milioane de lei.

Despre investițiile care se vor face, șeful județului a precizat: „Aparatura medicală folosită în cadrul Laboratorului de Microbiologie al Spitalului Județean prezintă un grad ridicat de uzură ceea ce duce, inevitabil, la costuri crescute cu întreținerea și reparațiile, dar și timpi de așteptare mari. Prin proiect, achiziționăm echipamente de ultimă generație ce vor permite un diagnostic rapid și precis, atât de necesar în procesul de tratament și monitorizare a infecțiilor asociate asistenței medicale. Continuăm eforturile pentru creșterea calității actului medical și pentru îmbunătățirea siguranței pacientului.“

De asemenea, prin acest proiect va fi achiziționat și un sistem de neutralizare a deșeurilor medicale solide și lichide, precum și un sistem de tratare și neutralizare a apelor uzate rezultate din activitatea medicală.

Detaliile proiectului, publicate de administrația județeană pe o rețea de socializare, au atras o serie de comentarii de apreciere. Dintre acestea l-am reținut pe cel al lui Teodor Brait: „Județul Caraș-Severin începe să prindă viață! A fost nevoie de 30 de ani pentru a găsi omul potrivit. După 3 ani de lupte cu căpușele județului încep să apară razele soarelui!“

JCS-A.M.