Școlile se închid 11 zile, începând de miercuri - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cărăşenii izolaţi la domiciliu sunt tot mai numeroşi, elevii cărăşeni au o pauză de 11 zile, iar situaţia COVID-19 determină autorităţile să ia tot felul de măsuri!

Potrivit ultimei actualizări a situaţiei persoanelor autoizolate la domiciliu pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a comunicat luni, 9 martie 2020, un număr de 136 de persoane, din care 29 sunt cazuri noi intrate sub acest regim restrictiv, faţă de ultima raportare, din weekend. În schimb, dacă duminică se aflau în izolare la domiciliu 149 de persoane, numărul acestora a scăzut, întrucât 49 de persoane au ieşit din izolare în cursul zilei de luni, 9 martie.

Persoanele, sosite din Italia, din zonele de risc, care sunt în acest moment autoizolate la domiciliu sunt monitorizate în următoarele localităţi, după cum urmează: Reşița-16, Caransebeș-20, Eftimie Murgu-4, Armeniş-4, Teregova-3, Anina-7, Cornea-1, Feneş-3, Lăpuşnicu Mare-1 ( spitalizat din 27 februarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, unde i s-au recoltat probe pentru COVID-19 – rezultat negativ), Oraviţa-10, Şoşdea-5, Bocşa-24, Comorâște-1, Băile Herculane-5, Câmpia-4, Mehadia-1, Moldova Nouă-1, Prigor-4, Măru -7, Voislova-2, Cornereva-1, Răchitova-2, Doclin-5, Păltiniș (sat Rugi)-1, Domașnea-3, Băuţari–2, Bozovici–2, Bucoşniţa–4, Naidăş–2, Văliug–4.

Cât priveşte situaţia persoanelor ieşite de sub regimul preventiv al autoizolării, cele 49 de persoane sunt din următoarele localităţi: Reşiţa–16, Caransebeș-8, Oțelu Roșu-1, Armeniș-7, Bocșa-3, Cornea-1, Teregova–8, Eftimie Murgu-4, Mehadia-1. De asemenea, DSP CS precizează că la Caransebeş a intrat o persoană şi o persoană a fost comunicată la DSP Mureş, întrucât aceasta are domiciliul în judeţul Mureş. Până în prezent, în Caraş-Severin nu a fost înregistrată nici o persoană infectată cu noul coronavirus şi nici o persoană carantinată.

În ţară, în schimb, numărul îmbolnăririlor cu COVID-19 a crescut la 15. În acest context, una dintre măsurile adoptate, în şedinţă extraordinară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin este sistarea, până în 31 martie, a stagiilor în spitalele din judeţ, pentru studenţii universităților de medicină, farmacie, elevii școlilor postliceale sanitare și vizitele aparținătorilor persoanelor internate.

JCS-A.G.