REȘIȚA – Pentru situațiile particulare de la Reșița există însă soluții alternative, ne asigură primarul Ioan Popa!
Urmare a faptului că s-au realizat investiții importante în ultimii ani, cele mai multe școli și grădinițe fiind modernizate și dotate în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene, în marea majoritate a unităților de învățământ cursurile pot începe fără probleme în 9 septembrie. „Încercăm să dăm drumul și la școlile gimnaziale 7, 8 și 9 unde se lucrează pe finisaje, dar și la Grădinița «Floarea Soarelui», cele care au fost cu lucrările un pic întârziate. Colegii din Primărie mi-au promis că facem tot ce ne stă în putință să demarăm anul școlar și în cele menționate. Urmează să mai apară dotări pe proiecte europene, pentru cele care nu au fost încă mobilate și echipate. În rest, nu sunt probleme pe partea educațională!“, a precizat primarul Ioan Popa.
La Grădinița „Floarea Soarelui“ dificultăți majore au fost cauzate de structura terasei clădirii, „construită destul de prost din punct de vedere al izolării de apele meteorice, cu o structură cubistă care acționează ca niște bazine care captează apa și ar trebui drenată prin tot felul de țevi. S-a reușit acum să se hidroizoleze destul de bine. În cazul în care vom mai întâmpina probleme, vom face un acoperiș în două ape, cu căpriori, cu țiglă, vom adopta soluția clasică.“, a adăugat Popa.
În ceea ce privește Grădinița cu Program Prelungit „Palatul Fermecat“ (foto), lucrările vor mai dura cel puțin 7-8 luni, astfel că, cel mai probabil, va reintra în circuitul educațional de abia la începutul anului școlar 2025-2026. „Dar, acolo unde nu sunt gata grădinițele sau școlile avem variantele de backup, unde copiii își pot urma programul educațional.“, ne asigură primarul Ioan Popa.
JCS-Walter Fleck