Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea intenţionează, tot prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 9, care reprezintă o sursă de finanţare pentru proiectele care vizează activităţi de regenerare a zonelor urbane marginalizate, să reabiliteze, modernizeze şi să doteze şcoala şi grădiniţa din cartierul Mociur!

Cartierul este arhicunoscut deoarece aici locuiesc persoane aflate în risc de sărăcie, dar şi unde abandonul şcolar este mare. Imobilul vizat a fost construit în anul 1951, având la început destinaţia de şcoală primară. În prezent, pe lângă şcoală, aici funcţionează şi o grădiniţă cu grupe de preşcolari.

Valoarea totală a lucrărilor de investiţii aprobată de către Consiliul Local Reşiţa, conform devizului general, se ridică la suma de 588.518,29 lei, iar durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni. Find amplasat în pantă şi existând o diferenţă de nivel între terenul din curte şi cel din stradă de 1,8 metri, proiectul prevede o serie de lucrări absolut necesare pentru îmbunătăţirea calităţii clădirii, pe toate cele trei specialităţi şi anume finisaje exterioare, asigurarea cu echipare tehnico-edilitară şi refacerea şi amenajarea spaţiului interior.

JCS-Nicoleta Moraru