Caraş-Severin, Romania

CORNEA – La Cornea, elevii mici învață cot la cot cu cei mari pentru că școala lor e în reabilitare. Situație care va continua până în preajma Paștelui, întrucât mai e de lucru la școala cu clasele I-IV. Motiv pentru care micuții au fost mutați la școala cu clasele V-VIII!

E un pic incomod, dar sigur nu se supără nimeni dacă ne gândim că, la finalul investiției de 1,1 milioane lei plus TVA, finanțată prin PNDL 2, școala micuților va fi la standarde moderne. Conform primarului Ilie Lăzărescu, au fost făcute consolidări și s-a reabilitat acoperișul. În prezent, se fac finisaje interioare, urmând ca școala să fie dotată și cu mobilier modern.

În vederile primăriei se află și Școala cu clasele I-VIII „Traian Lalescu” din satul Cuptoare și grădinița din satul Crușovăț. Pentru fiecare dintre cele două clădiri există câte-un proiect de reabilitare prin PNDL 2, în valoare de 2,5 milioane lei plus TVA, respectiv 600.000 lei plus TVA.

„Cel mai probabil, lucrările la școala din Cuptoare vor demara la vară, când elevii vor lua vacanța. Până atunci, va fi gata școala din Cornea și vom putea muta aici elevii de la Cuptoare. Tot aici vom aduce și copiii de la Crușovăț atunci când vor demara lucrările la grădiniță”, aflăm de la primarul Lăzărescu. Însă sigur disconfortul „navetei” va merita din plin.

JCS-Ionel Ivașcu