Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, vorbeşte despre căpuşarea AquaCaraş, care nu mai este un loc de odihnă, dar şi despre încercările aproape eşuate de a face concedieri. În plin preaviz, unii dintre cei vizaţi se îmbolnăvesc subit şi stau cu lunile prin „medicale“!

S-a tot vorbit despre ridicarea AquaCaraş pe linia de plutire, despre schimbările care trebuie făcute acolo, mai ales în sensul înlocuirii incompetenţei angajate pe criterii politice cu specialişti atât de necesari societăţii.

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a ţinut să vorbească „despre schimbare în judeţ şi durerile facerii acesteia. O societate comercială căpuşată ani întregi, care la un moment dat avea vreo 700 de angajați, se pregătește să intre pe profit. Acest lucru presupune o restructurare. Unii au înţeles că nu mai e loc de odihnă la AquaCaraş. Alții, mai versați, nu. Cu concursul unor medici cărora «le mulțumesc» pe această cale pentru efortul depus pentru a consuma resursa financiară a companiei judeţene și a bugetului naţional. Sunt convins că, în anumite cazuri, oamenii pot intra în concediu medical plătit de stat, dar să faci un preaviz de 15 zile în 4 luni e puţin exagerat! Mă bucur că unii medici extrem de stresaţi ai Spitalului Judeţean Reşiţa găsesc timp să vegheze la liniştea unor economişti importanţi ai județului, astfel încât aceștia să se odihnească pe banii statului în concedii medicale, eventual până la ieșirea la pensie“.

Romeo Dunca crede că această constatare costisitoare face parte din realitatea dureroasă în care se zbate sistemul de sănătate românesc. Despre ce economişti şi medici ar fi vorba? Puteţi regăsi lista pe Facebook, în postarea preşedintelui CJ.

JCS-Antoniu Mocanu