Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Poziționată corect, o oglindă poate crea lumină, textură, spațiu și caracter!

Folosirea oglinzilor în mod creativ în casa ta poate fi util nu numai pentru îmbunătățirea aspectului, ci și pentru captarea luminii și proiectarea acesteia în colțuri mai întunecate, crearea iluziilor texturale și spațiale și evidențierea accesoriilor și ornamentelor preferate reflectându-le din unghiuri diferite.

Urmează sfaturile de mai jos despre cum să faci ca oglinzile din casa ta să îți pună locuința într-o lumină mai bună.

Îmbunătățește iluminarea

Așezarea unei oglinzi în locul corect dintr-o cameră îți va permite să optimizezi lumina naturală. Pentru a face acest lucru, așază oglinda adiacentă față de o fereastră pentru a prinde perfect unghiul de lumină și a o reflecta în toată camera.

Oglinzile nu trebuie agățate neapărat pe pereți pentru a reflecta lumina. Poți lumina spațiile interioare plasând oglinzi în întreaga cameră. De exemplu, pune o oglindă pe spatele unui raft pentru cărți. De asemenea, poți cumpăra mobilier precum dulapuri, mese sau scaune cu accente reflectorizante de sticlă.

Creează textură

O oglindă, de pe eMAG, poate fi folosită pentru a crea textură în două moduri. Primul este instalarea unei oglinzi cu o ramă texturată care adaugă un nivel tridimensional peretelui. Acestea pot acționa ca mobilier sau ca decorațiune în orice cameră.

A doua modalitate de a adăuga textură într-o cameră este poziționarea oglinzii astfel încât să reflecte un obiect texturat aflat deja în cameră, precum o masă de cafea rustică, din lemn, o vază sau un tablou, de exemplu.

Gândește-te unde îți petreci cea mai mare parte a timpului în camera respectivă și ce unghi vrei să vezi. În sufragerie, de exemplu, atunci când stai pe canapea, ți-ar plăcea să poți vedea o vază care este poziționată în spatele tău. În acest caz, poți poziționa oglinda în mod opus față de vază și direct în linia ochilor.

Ia în considerare restul elementelor de design ale camerei înainte de a alege o oglindă pentru a te asigura că păstrezi un stil coeziv. De exemplu, o oglindă antică cu un cadru ornamentat s-ar potrivi mai bine unei teme tradiționale decât unui spațiu modern sau contemporan. Oglinzile elegante, fără rame sau cele încadrate cu un material metalic precum cromul sunt mult mai potrivite pentru un spațiu modern. Oglinzile fără ramă sau oglinzile cu un cadru subțire care se potrivește cu culoarea peretelui sunt o alegere mai bună decât oglinzile cu rame groase, deoarece sunt subtile și nu absorb lumina.

Pune în evidență grădina

Trebuie să realizezi că o oglindă nu este făcută doar pentru interior. Iar dacă ai depus mult timp și efort în crearea unei grădini fabuloase, de ce să nu o pui și mai mult în evidență și să te bucuri de ea din mai multe unghiuri?

Oglinzile de grădină pot fi amplasate în numeroase locuri pentru a crea un efect puternic. De exemplu, printre tufele înflorite o oglindă poate crea ideea unei porți secrete.

„Îmbracă” un raft

Poți crea un aspect minunat într-o cameră dacă așezi o oglindă deasupra unui raft, a unui dulap sau a unui șemineu. Folosește regula treimilor, pentru un aspect impecabil: ăsoară înălțimea locului, ai grijă ca oglinda să fie de două ori mai înaltă și vei obține o înălțime ideală. Lățimea oglinzii nu trebuie să fie mai mare decât cea a raftului sau spațiului unde o așezi.

După ce ai ales forma, culoarea și textura oglinzii care completează cel mai bine camera, oglinda ar trebui poziționată simetric fără a atinge tavanul.

Creează iluzia de spațiu

Cu cât este mai mare oglinda, cu atât va crea iluzia că este mai mult spațiu.

Gândește-te bine la unghiul din cameră care vrei să fie reflectat în oglindă. Plasarea unei oglinzi vizavi de fereastră, de exemplu, va aduce atât lumina naturală, cât și verdeața într-o cameră mai mică.

Într-o cameră în care este probabil să te distrezi, o oglindă mai mare poate amplifica atmosfera, dând iluzia mai multor oaspeți.

Decorează holul

O oglindă impresionantă așezată la intrarea într-o casă oferă senzația de lumină imediat ce intri.