Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Deplasarea e parte a proiectului Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente „Școala Pittner“!

Lista finală a artiștilor care vor participa la vizita/rezidența în Islanda, la partenerul Rösk, a fost anunțată de cele două jurii ale partenerilor români în proiectul „Școala Pittner“.

Primăria a desemnat patru artiști, în baza punctajelor individuale corelate cu aprecierea factorilor de evaluare din formularul prevăzut în regulament. Dintre cei șase aplicanți s-au calificat Daniel Brici, Mihai Toth, Cristina Daju și Adrian Florin Pop. La rândul său, juriul Euroland Banat Association i-a desemnat pe ceilalți doi artiști, în persoana Oanei Talida Besileu și a lui Bogdan Mircea Piperiu.

Deplasarea acestora în Islanda va avea loc în cursul lunii aprilie. Potrivit partenerilor în proiect, vizita va constitui un stimulent pentru producția artistică curentă, în speranța ca operele de artă viitoare create de acești artiști să câștige în relevanță, din punct de vedere al canonului artei contemporane.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Ro-Cultura, prin Granturile SEE 2014-2021, acestea reprezentând contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

JCS-Walter Fleck