Sanatoriul Marila se va moderniza cu 70 de milioane de euro! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Compania Națională de Investiții a urcat pe SEAP prima licitație referitoare la reabilitarea sanatoriului Marila, iar anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca!

Şeful judeţului, atât la finalul şedinţei de joi a Consiliului Judeţean cât şi pe Facebook, şi-a manifestat bucuria că „lucrurile serioase din judeţ încep să prindă contur. Proiectele pe care le avem pentru AquaCaraş, pentru tren, pentru Spitalul Judeţean, dar şi cele pe care le vom depune pentru Anghel Saligny însumează în total 600 de milioane de euro“.

Romeo Dunca a spus că sanatoriul Marila va fi modernizat cu aproape 70 de milioane de euro. „Sunt undeva la 68 de milioane de euro. Se va reface totul. De la zero. Este un obiectiv care are nevoie de bani mulţi. Se vor reface inclusiv bazinele, împrejmuirea, curtea interioară şi blocurile de locuinţe pentru personalul medical. Vor fi de asemenea patru camere barice. Spitalul are 600 de locuri, este un obiectiv mare. E o reabilitare care, dacă va reuşi aşa cum ne dorim, va fi ceva impresionant pentru acest judeţ“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Dunca a mai adăugat că în acest context al modernizării de la Marila, săptămâna viitoare Consiliul Judeţean trimite la București și actele necesare pentru reabilitarea tronsonului de drum judeţean Anina-Marila, pe o distanţă de 7 km.

JCS-Nina Curiţa