Sănătate în regim de permanenţă la Slatina Timiş - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

SLATINA TIMIŞ – Începând cu 27 martie, după aproape doi ani de încercări, în cadrul centrului medical regulat de la Slatina Timiş funcţionează un centru medical de permanenţă! 

Locuitorii comunei, dar şi cei din zonele învecinate, au acum asigurată asistenţa medicală 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Bineînţeles că urgenţele grave vor trebui să se deplaseze la spitalele din judeţ, dar celelalte cazuri vor putea fi tratate aici, prin bunăvoinţa a șapte medici din Caransebeş, care au sprijinit şi s-au implicat în acest proiect.

„Doresc să adresez mulţumiri celor şapte medici care au ales să ne sprijine şi să se implice. Fără ei nu am fi primit nici finanţarea şi nici avizele necesare deschiderii acestui centru. Aveam nevoie de minim 5, maxim 7, am găsit 7!. Eu sunt foarte bucuros că am reuşit să realizăm acest proiect. De asemenea, cei de la DSP şi de la Casa de Asigurări de Sănătate au fost alături de noi şi ne-au îndrumat de-a lungul întregului proces. Cetăţenii noştri şi cei din comunele învecinate vor putea beneficia de asistenţă medicală permanentă şi vor putea primi îngrijiri medicale aici, fără a mai face un drum la Caransebeş sau la Reşiţa. Bineînţeles că cei cu cazuri grave vor fi nevoiţi să meargă acolo, dar pentru restul acest inconvenient va dispărea. Noi aveam dotările necesare, în ceea ce priveşte echipamentul, dar nu aveam medicii şi cadrul legal să funcţionăm. Ideea e mai veche şi mă bucur că am reuşit să o ducem la bun sfârşit“, ne spune Gheorghe Roma, primarul comunei.

Iată că în plină criză a coronavirusului, viața merge mai departe şi nici asistenţa medicală a bolnavilor cronici nu este lăsată de izbelişte. E un semn bun, semn că există viaţă şi după COVID-19 şi că, respectând regulile impuse în aceste momente, putem să fim optimişti şi să ne gândim cu încredere la viitor.

JCS-Victor Mirea