Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 30.000 de euro sunt necesari pentru salvarea unui copil de trei luni născut la Reșița!

Diagnosticul de multiple malformații cardiace a fost stabilit de medicii timișoreni la capătul unei luni de investigații, după ce micuțul Vlad Foale a fost transferat la Timișoara a doua zi după naștere. Pentru că starea lui Vlăduț era critică, familia a decis să îl transfere la o clinică din Turcia, unde medicii l-au operat de urgență, deși intervenția a costat 30.000 de euro, iar părinții, Viorel și Vasilica, epuizaseră toate resursele.

Micuțul are nevoie de încă două investigații pe cord deschis, însă tinerii părinți, de 27 respectiv 21 de ani, trebuie să o plătească pe prima. Cei doi nu au loc de muncă după ce s-au întors din Germania, unde lucrau la o fabrică de mobilă. „Am stat în Germania până acum câteva luni și am făcut controale regulate, ultimul cu două săptămâni înainte de naștere. Ni s-a spus că totul este bine și că avem un băiețel perfect sănătos. A doua zi după naștere am aflat că are probleme la inimă, dar ce are concret și cât de grav este s-a știut după aproximativ o lună de investigații”, aflăm de la tatăl lui Vlăduț.

De când s-au întors din Germania, Viorel n-a avut timp să caute de lucru. Din prima zi de viață a lui Vlăduț, fie a alergat de la un spital la altul, fie s-a ocupat de diverse formalități. Iar Vasilica îl vrea aproape. Părinții le sunt alături, prietenii îi susțin cum pot dar… banii nu-s destui. Recent, Asociația „Salvează o inimă” a demarat o campanie unde oamenii cu suflet pot dona pentru Vlăduț pe site-ul salveazaoinima.ro.

Anual, în țară, se nasc aproape 1.000 de copii cu boli de inimă care au nevoie de intervenții chirurgicale. Potrivit Ministerului Sănătății, aproximativ 150 dintre aceștia reprezintă urgențe. Este și cazul lui Vlăduț. Împreună îl putem ajuta. Cei aproximativ 10.000 de euro strânși deja din donații dovedesc că, prin gesturi mărunte, putem reuși lucruri mari.

JCS-Ionel Ivașcu