Salvatorii au îndeplinit 70 de misiuni în şapte zile - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este vorba despre misiunile gestionate şi intervenţiile în situaţii de urgenţă, duse la bun sfârşit de pompierii militari cărăşeni!

Pe lista celor 70 de misiuni derulate în perioada 11-17 ianuarie, figurează 53 de intervenţii de tip SMURD, majoritatea lor (51) fiind pentru acordarea de asistenţă medicală. Celelalte două au fost pentru supravegherea şi asigurarea zonei în staţiunea Muntele Mic.

Judeţul nu a scăpat nici de incendii. „Şase intervenții de urgență au fost pentru stingerea unor incendii: în incinta Pieței agroalimentare din Oravița, fiind salvate bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei (11 ianuarie); la magazia de lemne a unui bloc de locuințe din orașul Moldova Nouă, cauza probabilă fiind un scurtcircuit la instalația electrică, produs de un cablu electric neizolat corespunzător, fiind salvate bunuri de aproximativ 300.000 lei (12 ianuarie); asigurarea zonei la un incendiu produs la un stâlp de electricitate din Moldova Nouă (12 ianuarie); la un coș de fum al unei locuințe din localitatea Păltiniș, existând pericol de propagare a incendiului la o casă învecinată, cauza probabilă constituind-o coșul de fum necurățat, fiind salvate bunuri de aproximativ 150.000 lei (13 ianuarie); altul izbucnit la o ladă de lemne amplasată pe casa scării a unui bloc de locuințe din Oravița, cauza probabilă constituind-o fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător, fiind salvate bunuri de aproximativ 300.000 lei (14 ianuarie); altul izbucnit în mansarda unui bloc de locuințe ANL din Moldova Nouă, din cauza coșului de fum deteriorat, arzând funinginea din interiorul coșului de fum (16 ianuarie). Din fericire, în niciuna din aceste intervenții nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale majore“, ne asigură salvatorii cărăşeni.

Au mai fost 11 misiuni de recunoaştere în teren, 67 de acţiuni punctuale pe linie Covid, în acest context fiind verificate 68 obiective şi locaţii, prilej cu care au fost instruite 1.121 de persoane.

JCS-A.M.