Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Jumătate dintre ele au fost pentru acordarea primului ajutor, pe listă figurând și incendii – care au mistuit un autoturism și 134 de hectare de teren –, și accidente, și intervenții în urma fenomenelor meteorologice!

În perioada 5-7 august, pompierii cărășeni au derulat nu mai puțin de 62 de misiuni și intervenții pe raza județului. Pompierii militari, alături de cei voluntari, au intervenit pentru stingerea unui număr de 14 incendii. 13 dintre acestea s-au manifestat la vegetație uscată și pomi fructiferi, iar unul a izbucnit la un autoturism în localitatea Moldova Nouă.

„În urma arderilor necontrolate au fost afectate aproximativ 59 ha de teren și 75 de pomi fructiferi, cele mai deosebite înregistrându-se în localitățile Mâtnicu Mare (au ars aproximativ 20 ha) și două incendii în Caransebeș (au ars aproximativ 25 ha). Cauza probabilă de izbucnire a acestor incendii a fost folosirea focului deschis în spații deschise“, transmite ISU CS.

La capitolul accidente rutiere, pompierii militari au acționat pentru acordarea asistenței medicale, descarcerarea și transportarea la spital a victimelor, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Vorbim despre intervenții la patru accidente rutiere petrecute pe raza localităților Băile Herculane, Reșița, Buchin și Armeniș.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 30 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane.

Salvatorii au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe raza localității Șopotu Nou, pe DJ 571B, și au derulat o serie de alte acțiuni în sprijinul comunității. „În continuare, pompierii militari cărășeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate“, ne asigură cei de la ISU.

JCS-Antoniu Mocanu