Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Marcel Vela: „Unitatea de aviație a Ministerului Afacerilor Interne va începe să funcționeze efectiv la Caransebeș din prima jumătate a lunii ianuarie”.

Asigurările au fost date de primarul municipiului, Marcel Vela, potrivit căruia unitatea s-a înființat deja din punct de vedere juridic încă din data de 1 decembrie. Potrivit edilului-șef, atât municipalitatea din Caransebeș cât și Consiliul Județean au finalizat demersurile privind suprafețele de teren unde va funcționa unitatea aviatică de intervenție.

„Demersurile sunt pe un drum ce nu are întoarcere și sunt convins că vom fi cu toții martori la nașterea acestei unități militare. Elicopterele Inspectoratului General de Aviație vor executa misiuni de patrulare în zona graniței cu Serbia, misiuni de salvare de vieți pentru pacienți răniți în accidente rutiere, dar și intervenții în zona alpină, gen incendii sau salvări de vieți în zone greu accesibile. Toate aceste activități care vor fi desfășurate de unitatea militară de aviație de la Caransebeș sunt în folosul întregii zone a Banatului Montan”, a adăugat primarul Marcel Vela.

Clădirea de birouri, hangarul și spațiile de garare ale elicopterelor au fost reabilitate integral în ultimele luni, printr-un efort financiar consistent al administrației caransebeșene. Şi preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, în ultima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Judeţean, a amintit că „din ianuarie 2014, vom avea la Caransebeş o unitate cu caracter militar, o unitate mult mai importantă ca și dotări decât cea care există în acest moment în Arad”.

Nina Curiţa