Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La această oră, salvamontiştii din cadrul serviciului Salvamont Caraș-Severin, formația Herculane, fac demersuri pentru transportul unei persoane cu probleme cardiace grave din cătunul Ineleț!

Starea vremii nu permite intervenția cu un elicopter, iar salvamontiștii vor realiza această acțiune terestru. „Acțiunea este deosebit de dificilă din cauza condițiilor meteo , vânt, ninsoare și ploaie, temperaturi scăzute, precum și a afecțiunilor medicale ale bolnavului care necesită o protecție termică adecvată și o stabilizare foarte bună a funcţiilor vitale pentru a rezista transportului de câteva ore“, susţine Dispeceratul Naţional Salvamont.

Şeful Salvamont Băile Herculane, Bruno Adamcsek, susţine că operaţiunea, deşi a durat trei ore, a fost una reuşită: „Ne-a fost teamă pentru că pacientul se afla în stare critică. Avea oxigenul din sânge la o valoare foarte mică, iar tensiunea arterială era ridicată. Omul a fost transportat cu o targă specială la care se pot monta și roți. Nu era posibil să ajungem până la Ineleț cu ATV-ul, nici măcar pe rute ocolitoare. În cele din urmă, pacientul a fost preluat de o ambulanță și a ajuns în siguranță la spitalul din Caransebeș”.

JCS-L.A.