Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu prilejul împlinirii a 250 de ani de industrie siderurgică în oraşul de pe Bârzava, dar şi pentru a marca 20 de ani de la înfiinţarea TMK – Compania Metalurgică de Ţevi, TMK Reşiţa în parteneriat cu Muzeul Cineastului Amator organizează un eveniment inedit!

Este vorba de „Salonul de fotografie industrială“, proiect ce se va desfăşura pe parcursul mai multor luni, în perioada iunie – octombrie 2021, prin care vor fi vernisate mai multe expoziţii foto-documentare. În fiecare lună va fi un asemenea eveniment, menit să aducă în atenţia publicului, prin intermediul fotografiilor, istoricul industrial la nivel local, naţional şi internaţional.

Prin grija directorului executiv al TMK Reşiţa, Romulus Ioan, la Muzeul Cineastului Amator au ajuns deja mai multe albume, acestea urmând să fie prelucrate de curatorul muzeului, Andrei Bălbărău, şi colaboratorii săi.

Expozițiile de fotografie vor fi găzduite în casa de protocol a TMK (lângă Casa Județeană de Pensii), accesul de vizitare fiind în fiecare weekend. Vizitarea este gratuită și se va realiza cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva Covid-19. În măsura în care situația pandemică va permite, la expozițiile de fotografie se vor adăuga și alte evenimente, cum ar fi proiecţii de filme documentare.

JCS-A.G.

FOTO: Călătorul Bănățean