Sahiștii, evoluție foarte bună la Arad Open 2022 - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Tinerii șahiști au participat recent la turneul internațional Arad Open 2022, unde au reușit să înregistreze rezultate foarte bune! Competiția a reunit mai multe forme de șah: clasic, un turneu de blitz, Fischer 960, klotz și șah combinate!

La şah clasic, Daniel Cristian Pădurean a ocupat locul 1 la ELO<2200, cu 6 puncte din 9, cu trei remize la jucători de peste 2400 ELO. Christian Arrydan Tamaș a fost pe locul III la ELO<2000 cu 5,5 puncte din 9, iar Valentin Văduva pe locul I la ELO<1600.

La șah blitz, Pădurean s-a clasat pe locul V general.

La Fischer 960 (random), locul I, Alexandru David Korcsek, locul II, Daniel Pădurean si locul IV, Christian Tamaș.

La Klotz, locul I pentru echipa formată din Alex Korcsek și Daniel Pădurean.

La șah combinat, locul I pentru Christian Tamaș (în echipă cu Iuga de la Satu Mare), locul II pentru Korcsek și Pădurean, iar locul I la ELO<1500 pentru echipa formată din Valentin Văduva și Alin Stîngu.

Foarte bine a jucat si Bogdan Grecu, din Caransebeș, la concursul destinat copiilor sub 12 ani. Bogdan are doar 9 ani, dar a obținut 5 puncte din 6 partide, clasându-se la egalitate pe locurile 2-5 din 43 de participanți.

„Precum se vede, rezultate dătătoare de speranțe pentru cei ce cred în șahul cărășean. De remarcat rezultatele foarte bune obținute la forme atipice ale șahului, ceea ce duce la concluzia că tinerii șahiști cărășeni au un talent deosebit, însă pregătirea teoretică și practică a suferit (din motive obiective în ultimii ani, diferența dintre vârfurile ierarhiei vârstei lor făcându-se la acest capitol, lipsa de antrenor, foarte puține concursuri de șah clasic, concurență numerică redusă etc.). Cert este că echipa de top C.S. Muncitoresc Reșița, la care sunt legitimaţi mai mulţi tineri șahiști de pe plan local, poate privi cu încredere anii ce vin, având asigurat schimbul de mâine, deși samsarii unor cluburi din zona de vest au început deja să dea târcoale”, se arată în comunicatul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

JCS-Ștefan Moraru