CARAŞ-SEVERIN – O spune chiar preşedintele Consiliului Judeţean, care vede în cei 3,3 milioane de lei primiţi de la Guvern o gură de oxigen. Banii din fondul de rezervă au fost împărţiţi deja!
Astfel, spune Romeo Dunca, din banii primiţi zilele trecute de administraţia judeţeană cea mai mare sumă a mers către Spitalul Judeţean Reşiţa: „1.203.000 lei au mers către spital să onoreze reeşalonări la factura de curent, hrană, spălare lenjerie, medicamente şi ceva cheltuieli mărunte ce includ şi executări silite“.
O sumă importantă a primit şi Direcţia de Drumuri Judeţene pentru licitaţiile ce nu au avut alocate fonduri. Mai exact, a fost alocată suma de 1.180.000 de lei pentru ca licitaţiile câştigate în trecut fără alocare de fonduri să poată să-și facă efectul. Pentru acoperişul clădirii Palatului Administrativ central s-au alocat 170.000 lei, existând deja un contract în derulare. Alţi 600.000 de lei au fost alocaţi pentru rată la bancă, comisioane de tragere şi dobândă la unul din cele două credite existente. „Reparația la treptele sălii polivalente din Reșița e de asemenea rezolvată. Există rezervă financiară, doar că lucrarea nu poate fi prinsă pe anul acesta. Va începe imediat după sărbători, după sosirea materialelor.. Va fi făcută cu aceeași firmă care a executat şi renovarea Centrului Civic al Reșiței“, a spus şeful judeţului.
Preşedintele Consiliului Judeţean mai adaugă şi că a postat invitațiile pentru semnarea contractului cu cele două firme care vor face lucrările amintite „astfel încât persoanele din zonele unde se vor desfășura aceste lucrări să poată sesiza nereguli, în limita aprecierii personale, pe care mai apoi le vom verifica amănunțit“.
Romeo Dunca a mai amintit că în contul Direcţiei de Drumuri Judeţene există o serie de sume alocate pentru reparații care încă nu au fost realizate şi unde termenele de execuție au fost cu mult depășite față de cererile din caietele de sarcini.
„Contractele sunt astfel făcute, prin nemernicia celor ce au condus în trecut, încât responsabilitatea întârzierilor să cadă în sarcina Direcţiei. În mare parte, aceste contracte au ca beneficiar firme preferate de fosta conducere. Acești bani vor fi salvați şi reparațiile respective pe drumurile județene vor fi făcute corespunzător. Dacă nu vom reuși, acolo unde există suficiente vicii, să reziliem contractele păguboase pentru județ o să fim extrem de exigenți cu aspectul calitativ al realizării lucrării. Voi prezenta in cursul lunii ianuarie o listă cu sumele existente si alocate contractelor vizate pentru reziliere si motivele invocate“, a mai spus preşedintele Dunca.
JCS-Nina Curiţa