Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este mesajul transmis de Romeo Dunca, după ce jocurile PSD ar putea lăsa, într-o viitoare ședință de CJ, mai multe zone ale județului cu drumurile nereparate dacă „Crina cu ai lui dă toți banii la Bejeriță“, iar cetățenii din zonele programate cu lucrări „or să rămână cu buza umflată“!

Culisele banilor și așa puțini ai județului duc la negocieri și presiuni dincolo de limita imaginabilului, dar și dincolo de interesul cetățeanului simplu. Șeful județului se teme de soarta celor aproape 36 de milioane de lei rămași în buget ca excedent – dintre care 26 de milioane de la modularul care nu s-a mai construit, restul fiind o posibilă rectificare bugetară așteptată după prima jumătate a anului –, care ar putea fi deturnate pe spuza intereselor celor deveniți majoritari, contrar votului cetățenilor: „Eu o sa fac un mesaj către populație. Cei din localitățile care vor rămâne cu drumurile nereparate dacă Crina cu ai lui dă toți banii la Bejeriță. Să vină la următoarea ședința de Consiliu Județean în care vom aloca banii de la modular. Să vadă ei cum se mută fondurile de către PSD către firme de casă. Și cum toți cei care așteptau reparații or sa rămână cu buza umflată. Voi face un apel către popor! Dacă e revoluție, atunci să fie de față cu poporul!“

Șeful județului vorbește despre posibila pierdere a 65,5% din lucrările programate pe DJ-uri, adică a 19 din cele 29, incluzând reparații, ranforsări, pietruiri și asfaltări pe diferite tronsoane, care fie se fac, fie necesită suplimentare din excedent. Pe listă regăsim Răcășdia-Vrăniuț, Ciudanovița, Naidăș-Petrilova, podurile din Dognecea, Slatina Timiș și Berzovia, Cuptoare-Crușovăț, Comorâște-limită de județ, DJ 571 intersecție Sasca Montană, Moldovița, Luncavița-Mehadica, Brădișor, calamitate DJ 608, extravilan Apadia-Valeadeni și intravilan Ohabița, calamitate Fârliug-Dezești-Zorlențu Mare, Gârnic-Padina Matei și o serie de lucrări de întreținere pe perioada de vară, asfaltări și reparații. Printre acestea mai există o sumă de 500 de mii de lei, bani ce vor fi folosiți pentru stropirea și casetarea drumului Sasca Montană-Cărbunari-Știnăpari.

„Am avut o discuție cu primarul de Cărbunari, m-a întrebat despre drum, l-am invitat la ședința următoare ca să vadă cum se alocă banii!“, a completat Dunca. „După tabelul ăsta, pentru că asta doream să fac cu banii din modular, uite câte pot să fac! Am bani pentru tot, a concluzionat șeful județului. Dacă ia Crina și dă la DJ 608 – unde a fost greșeala lui Lucian Ionescu, la comisia de recepție calamitate –, pentru Bejeriță 13 milioane și face pe eroul cu 5 la Comorâște, s-au dus. 14.000.000 se duc instant pe două contracte subsecvente la MaxAgro și până în septembrie tot ce e asfaltare pe contractul cadru va fi gata. Dacă banii se duc cum vrea PSD, atunci nu mai e loc pentru cei 14.000.000 pe contractul cadru de unde MaxAgro intervenea pentru repararea multor drumuri județene din tot județul. Cu primarii de toate culorile pentru că noi nu ținem cont de politic atunci când nevoia e stringentă. (…) Sunt greșeli de proiectare sau să le zicem anumite omisiuni, ținând cont de situația din teren, cauzate de antreprenorul Emiliano Vest, adică Bejeriță, care a semnat contractul de 100 de milioane pentru DJ 608. Plus sabotajul lui Ionescu. Se vrea acoperit integral din banii de modular. Chiar dacă e culpa constructorului că nu a apreciat și proiectat bine drumul, e adevărat că trebuie remediată situația. Dar nu așa, urgent, și nu deturnând toți banii aceștia de la toate celelalte lucrări!“, a încheiat șeful județului.

JCS-A.M.