Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acesta nu este un slogan electoral, ci un proiect în cadrul căruia Spitalul Județean de Urgență Reșița va achiziționa două echipamente radiologice. Spitalul a inițiat deja pe SEAP achiziția unor „echipamente și dotări de folosință medicală, în vederea creșterii calității actului medical pentru asigurarea funcționării și eficientizării serviciilor de sănătate publică“!

Se dorește, mai precis, achiziția unui computer tomograf (CT Scanner) și a unui aparat de radiologie (cu raze X), cu o valoare însumată, estimată, de 6 milioane de euro, fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri ale Uniunii Europene, prin proiectul „Diagnosticul precoce – Să trăiești bine cu Demență“ din cadrul Programului Cooperare Teritoriala Transfrontaliera. Termenul de depunere a ofertelor cu o valabilitate de 6 luni este 15 iulie.

Ulterior achiziției, furnizorul va pune în funcțiune echipamentele la sediul SJUR (CT-ul), respectiv la Staționarul 2 (aparatul de radiologie), efectuând instruirea personalului medical pe o perioadă de minim 10 zile pentru CT și minim 2 zile pentru al doilea aparat. În ceea ce privește piesele de schimb pentru activitățile din programul de mentenanță corectivă, după expirarea garanției de minim 24 de luni, furnizorul va trebui să poată garanta disponibilitatea acestora, contra cost, pentru o perioadă de minim 10 ani.

JCS-Walter Fleck