Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Gata cu partea de proiectare și cu alte proceduri mai mult sau mai puțin birocratice în cazul celor cinci clădiri publice din Caransebeș care vor fi renovate energetic prin PNRR!

Primăria municipiului de pe Timiș și Sebeș a anunțat finalizarea proiectului tehnic în cazul celor cinci clădiri: Grădinița PP4 (de la Nord), Școala Generală 8 (Colegiul Național Traian Doda-Corp B, din Cazărmii), Școala Generală 2 (Liceul Tehnologic Decebal- Corp B, din Pipirig ), Liceul Tehnologic Decebal și Internatul Școlar de pe str. N. Popeea. Ce urmează? „A fost finalizat proiectul tehnic pentru cele 5 clădiri publice pentru care s-a primit finanțare pe PNRR-Componenta 5-Renovare energetică. Astfel, în perioada următoare va fi eliberată autorizația de construire, apoi lucrările vor fi scoase la licitație.”, spun cei de la Primăria Caransebeș.

În condițiile în care doar în Caraș-Severin sunt zeci de localități cu diverse proiecte, primarul Felix Borcean speră să fie destui constructori interesați de aceste lucrări de renovare energetică, care vor fi scoase la licitație de administrația caransebeșeană: „Cred că cine dorește să facă un business adevărat în perioada aceasta trebuie să se gândească foarte atent la această ofertă prin care UAT-urile dau de lucru unor firme și asta înseamnă dezvoltare, înseamnă bani care vin în comunități, se întorc în comunități. Eu aș prefera să lucrăm cu firme locale, dacă nu vor licita firme din zona noastră, nu e nicio problemă, interesul nostru este să finalizăm aceste proiecte!”

Până acum, constructorii din zonă despre care vorbea edilul nu s-au prea înghesuit la banii, nu puțini, din aceste proiecte. Spre exemplu, la noua creșă care se construiește în zona Racovița constructorul este din Măgurele, la blocul ANL de la Jupa a venit tocmai din Arad, iar bazinul acoperit din Teiuș e ridicat de o firmă din București.

JCS-R.M.