REŞIŢA – Aşa cum şi-a argumentat votul un reşiţean, care consideră că votul este o obligaţie cetăţenească, o datorie de onoare a fiecărui român.
În jurul secţiilor de votare, oamenii mai rămân puţin la sfat după ce şi-au exprimat opţiunile electorale, pentru a comenta referitor la destinul sau soarta ţării fiindcă, nu-i aşa, parcă nu-i aceeaşi mâncare de peşte, termenul de soartă având o nuanţă de fatalism.
„Am votat cum o fac de 30 de ani, în speranţa că ne trezim odată şi încercăm să ducem România pe un făgaş normal! Ne dorim cu toţii o ţară ca afară, atâta doar că această schimbare trebuie făcută din interior, din interiorul nostru şi din interiorul ţării. Sperăm să fie mai bine, ne-am săturat de o clasă politică coruptă până în măduva oaselor şi încercăm altceva, sper să şi reuşim!“, a spus un bărbat de peste 55 de ani, care a ieşit în stradă pentru schimbare şi în decembrie 1989.
Un alt cetăţean, mai în vârstă, a votat din datorie: „E o obligaţie cetăţenească să mergi la vot. În al doilea rând, eu zic că fiecare merită să voteze un candidat după sufletul lui, după cum simte. Să dea Dumnezeu să fie bine, ca România să fie şi a românilor!“.
Şi la Liceul de Artă Sabin Pautza, unde au fost deschise patru secţii de votare, respectiv 57, 58, 50 şi 60, oamenii au votat cu gândul la o Românie care să nu mai fie arătată cu degetul în Europa pentru abuzurile conducătorilor ei: „Ne-am săturat de penali, vrem să nu mai fim arătaţi cu degetul pentru «altă întrebare» la care nu suntem în stare să răspundem, şi-anume, «România încotro?». Adică să nu mai acceptăm legi care să apere politicieni corupţi şi infractori!“ a exclamat o doamnă între două vârste.
Goleţ Sorin Adrian, preşedintele secţiei nr. 57, a spus că votarea decurge bine: „Incidente sau probleme nu am avut până la ora 13.00, lumea vine, votează şi pleacă în linişte. Totuşi, foarte puţini au votat până la această oră, doar 10 la sută din cei înscrişi pe lista electorală permanentă, adică din cele 1065 de persoane. Votează toate categoriile sociale şi de vârstă, în special bătrâni“.
Milotin Cătălin, preşedintele secţiei nr. 58, a declarat pentru Jurnal de Caraş-Severin că prezenţa la vot este acceptabilă: „„Din lista permanentă a celor 1214 persoane cu drept de vot, până la ora 12,30 au votat peste 200 de persoane“.
Alexandra Gorghiu