Caraş-Severin, Romania

VEST – Drumarii vestului ne asigură că, măcar la capitolul Drumuri Naționale, suntem pregătiți cu materialele și utilajele necesare deszăpezirii. Asta au constatat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, după ce au verificat și constatat că stocurile de materiale sunt la maximum pentru această dată, iar utilajele sunt funcționale și pregătite de intervenții!

Până la final de an, stocul de sare va fi completat cu încă 11.500 de tone, iar cel de clorură de calciu cu încă 100 de tone, peste stocurile actuale de 15.400, respectiv 480 de tone. În toată zona de vest a țării, DRDP Timișoara dispune de 42 de baze de deszăpezire și de 31 de puncte de sprijin.

Pentru zonele montane din estul județului Caraș-Severin sunt deja în vigoare două coduri, galben și portocaliu, de intensificări ale vântului, viscol și precipitații însemnate cantitativ, valabile de sâmbătă dimineața până duminică la ora 18. În aceste zone va ninge și va fi viscol, se vor înregistra intensificări ale vântului între 90-110 km/h, iar vizibilitatea vă scădea sub 50 de metri, informează Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana.