S-au stabilit datele barajului pentru Liga 3! Ezeriș sau Lupac? - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Președintele AJF-CS, Viorel Lolea, a vorbit despre barajul pentru promovarea în Liga 3, despre cum se va decide campioana județeană la juniori, dar și despre modernizarea bazei Arsenal!

„S-au stabilit datele pentru barajul de promovare la Liga 3. Echipa care va reprezenta județul Caraș-Severin la acest baraj va juca meciurile de baraj în compania campioanei județului Gorj și a campioanei județului Arad. La Arad deja se știe campioana, dar la Gorj încă se așteaptă să se stabilească echipa care va participa la acest trial. Datele de desfășurare sunt între 1 și 9 august, noi urmând să disputăm meciurile 2 și 3. Așteptăm să se stabilească locul unde se vor desfășura partidele. Noi ne întâlnim zilnic să putem să creionăm un sfârșit de campionat, astfel încât să putem stabili campioana județului. În situația noastră mai sunt încă patru AFJ-uri în țară. Avem cele două serii, Oravița și Caransebeș, și ar fi nevoie de cel puțin două jocuri pentru a putea stabili campioana județeană. Este o problemă destul de mare din cauza pandemiei, dar sper după data de 15 iulie să putem să desfășurăm acest play-off pentru a stabili campioana județeană”, a declarat Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. În conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, FRF anunță că vor fi permise cinci schimbări în partidele turneelor de baraj spre Liga 3.

La nivelul forului județean de fotbal s-au luat și decizii referitoare la stabilirea campioanelor în campionatele rezervate juniorilor. Viorel Lolea spune că s-a decis ca să nu treacă anul competițional 2019-2020 fără să fie stabilite campioanele județene la grupele de copii și juniori. S-a decis să se joace o finală pe fiecare categorie de vârstă, locul I cu locul II sau dacă sunt două serii să se confrunte primele două locuri din fiecare serie. Meciurile se vor juca cu două săptămâni înainte de începerea sezonului 2020-2021.

Președintele forului județean de fotbal din Caraș-Severin, Viorel Lolea, a făcut referire și la amplul proiect care urmează să fie derulat la baza sportivă Arsenal: „Este un proiect al Primăriei Reșița și doresc să-l felicit pe primarul Ioan Popa, care a câștigat un nou proiect pentru sportul reșițean. Astfel vom avea o bază sportivă complexă, unde începuturile au fost într-un parteneriat dintre AJF Caraș-Severin și FRF, pe de o parte și Primăria Reșița și CNI, pe de altă parte. Vreau să-l felicit pentru tot sprijinul pe care îl acordă sportului din Reșița și nu numai”.

Pe actuala bază Arsenal se pregătesc în acest moment juniorii antrenați de Lucian Dobre de la clubul ACS Mundo Reșița. În momentul în care vor începe lucrările de modernizare la baza Arsenal, aceștia cel mai probabil se vor pregăti la baza Gloria.

JCS-Ștefan Moraru