Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit unei informări trimise de Instituţia Prefectului, joi dimineaţă au ieşit ultimele 24 de persoane carantinate în starea de urgenţă, însă după-amiază s-au mai comunicat 4, intrate la cerere şi 1, obligatoriu!

Centrele de carantină rămân în continuare pregătite să găzduiască persoanele care solicită acest lucru, dacă vin în România din alte ţări şi nu au unde să se autoizoleze pentru a nu-şi expune familiile. Nu este însă anulată obligativitatea respectării autoizolării sau carantinării, astfel că, persoanele care nu urmează acest protocol vor fi introduse în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile şi vor fi obligaţi, conform legii, să-şi plătească singuri cazarea şi hrana.

În comunicatul remis redacţiei se arată că poliţiştii au depistat în cursul zilei de miercuri, 27 mai, un cetăţean care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, acesta fiind condus într-un centru de carantină pentru următoarele 14 zile, urmând, conform legii, să suporte și costurile generate în această perioadă. Totodată, persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu o amendă de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Numărul persoanelor izolate a ajuns, potrivit ultimei raportări, la 3.517, patru persoane se află la cerere în centrele de carantină şi o persoană, respectiv cazul menţionat mai sus, se află în carantină obligatorie. Referitor la situaţia persoanelor aflate încă sub tratament, doar şase pacienţi mai sunt internaţi, în judeţul Caraş-Severin fiind efectuate până în prezent 1557 de teste.

JCS-A.G.

Adaugă comentariu