Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Momentan, rămân valabile cele de 2 lei/oră și 10 lei pe zi, dar asta doar până ce devine funcțional sistemul de plată prin SMS și aplicație mobilă pe care municipalitatea vrea să-l introducă în acest an!

Decizia a fost luată în ședința ordinară de la finele anului trecut, când consilierii locali au votat un amendament la Regulamentul de parcări cu plată de pe raza Caransebeșului, amendament prin care tariful de parcare rămâne nemodificat până la implementarea noului sistem de plată. Acesta presupune achiziționarea unei aplicații mobile, dar și actualizarea softului parcometrelor stradale.

„E un amendament, există o aplicație care trebuie pusă la punct, va fi implementată, în momentul în care va fi funcțională, atunci noile tarife ar putea intra în vigoare.”, a precizat primarul Felix Borcean, completat de viceprimarul Bebe Pasere: „După aprobarea HCL-ului, trebuie să încheiem un contract cu o firmă care se ocupă de plata prin SMS. Și atunci nu știm cât durează toată această operațiune.”

Ce-i așteaptă pe șoferii care caută locuri de parcare, odată cu implementarea noului sistem? Tarife la parcometre de 2,5 lei/oră, 5 lei/2 ore sau 7,5 lei/3 ore, la fel ca și prin SMS (la care se adaugă costul mesajului text și comisionul de procesare al plății) și prin aplicația mobilă de plată. Tariful pe o zi urcă, de asemenea, la 12 lei.

Prin noul regulament adoptat cu amendamentul amintit, devine posibilă și extinderea parcărilor cu plată și în alte zone în care acum nu sunt parcometre, precum parcarea de la spital, strada General Moise Groza sau parcările delimitate pe carosabil de pe străzile Nicolae Bălcescu și Libertății.

JCS-R.M.