Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Rusalin Fîc, directorul general al CSM Reşiţa, a făcut un scurt bilanţ al anului 2012.Topurile întocmite la finalul anului trecut, de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport Caraş-Severin, împreună cu oficialii CSM Reşiţa, C.S.Ş. Reşiţa şi C.S.Ş. Caransebeş, evidenţiază faptul că gruparea sportivă reşiţeană continuă să rămână clubul cel mai reprezentativ al judeţului Caraş-Severin. Cu exepţia a două secţii, celelalte şapte au completat, în 2012, zestrea de medalii. În plus, majoritatea acestora au sportivi în loturile naţionale, de cadeţi, juniori şi de seniori.

CSM Reşiţa şi-a întocmit Topul 2012, cu cei mai buni zece sportivi, la sporturi olimpice, dar şi la sporturi neolimpice. Pe primul loc este Marius Cocioran, multiplu campion naţional la marş, şi participant la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, în proba de 50 km marş, clasat pe locul 39, realizând un nou record naţional. El este urmat de Sebastian Uţă, campion naţional de seniori, de juniori, şi locul cinci la campionatele europene de juniori. Locul trei este ocupat tot de un component al Secţiei de Lupte. Este vorba despre Nicoleta Ciuhurezu, campioană naţională de junioare, vicecampioană naţională de senioare, clasată pe locul cinci la europene. Urmează Ovidiu Berceanu (box), campion naţional de seniori. Avem deci o medalie de aur, după 20 de ani, de pe vremea lui Francisc Vaştag.

În continuare, clasamentul se prezintă astfel: Valentin Popescu, Andrei Franţ, Vlad Caraş (toţi trei, lupte), Alexandru Bibiricea, Rusalin Căldăraş (ambii box), Doru Ursu (atletism), Andrei Dragomir (box), Mihai Turculeanu (lupte), Lazăr Mihai (box).

Topul Sporturilor Neolimpice: 1. Stelian Tănăsescu (radioamatorim); 2. Bianca Alexandra Colţa (culturism); 3. Florin Bilan (radioamatorism)“.

Rugat să comenteze aceste rezultate, Rusalin Fîc a continuat: „A fost un an dificil, dar bun, comparativ cu anul 2011. Dar n-ar fi fost bune, dacă nu am fi fost susţinuţi de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, de Primăria Reşiţa şi Consiliul Local. Ne-am axat numai pe antrenamente locale şi participări la competiţii, fără cantonamente. Mai mult, legea nu ne-a mai permis să le acordăm premieri sportivilor. Şi, la un moment dat, se gândesc pentru ce se pregătesc. Tocmai de aceea, trebuie să fim mulţumiţi cu aceste performanţe. Am avut participări internaţionale. Marius Cocioran a fost la Olimpiadă ceea ce înseamnă ceva, fiindcă nu au fost prea mulţi sportivi la Londra, din vestul ţării. Vreau să vă mai spun că, pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro sperăm să avem mai mulţi reprezentanţi“.