Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul PNL de Caraş-Severin, Dumitru Rujan, a precizat că după aprobarea Programului de Investiţii „Anghel Saligny“ se vor aloca sume substanţiale!

Dumitru Rujan a dezvăluit cifrele estimative care revin pe comune şi oraşe. Asta pentru că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a supus consultării publice ordinul pentru aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiţii “Anghel Saligny”.

Deputatul cărăşean a subliniat însă pentru ce categorii de investiţii vor primi primăriile bani: „Vor fi alocate cel puțin 140 de milioane de lei pentru fiecare județ, 4 milioane pentru fiecare comună și 7 milioane de lei pentru fiecare oraș. De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reședințele de județ) vor fi alocate 10 milioane de lei, iar pentru fiecare reședință de județ – 43 de milioane de lei. Potrivit indicatorilor minimali, prin Program vor fi finanțate 12.000 km de rețele de alimentare cu apă și canalizare construite/extinse, 700.000 de branșamente individuale la sistem de alimentare cu apă/racorduri individuale la sistem de canalizare, construcția sau modernizarea a 2.000 km de drumuri județene și variante ocolitoare și 3.000 km de drumuri comunale“.

JCS-A.G.