Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul Dumitru Rujan susţine că toţi pompierii, jandarmii, poliţiştii, cadrele medicale, şoferii de pe ambulanţe trebuie să rămână în sistem. „La nevoie au fost buni. Ne-au fost de folos, da? Acum nu putem să îi dăm afară, pentru că nu este corect“!

Parlamentarul cărăşean a votat legea privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată! Actul normativ a fost adoptat cu 230 de voturi pentru.

„Astfel se acordă posibilitatea, pentru personalul din unităţile sanitare cu paturi, serviciile de ambulanţă, direcţiile de sănătate publică, instituţiile de asistenţă socială, încadrat fără concurs pe perioadă determinată, pe posturi de execuţie, în perioada stării de alertă, de a ocupa pe durată nedeterminată acelaşi post în cadrul unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă. Ministerul Sănătății şi unitățile aflate în subordinea şi/sau în coordonarea acestuia, Ministerul Afacerilor Interne şi unităţile şi instituțiile aflate în subordinea, în cadrul şi/sau în coordonarea acestuia,autorităţile administraţiei publice locale şi ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie, precum şi instituţiile publice de asistenţă socială, organizează examen, în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, a ocupat, fără concurs, posturi de execuţie pe perioadă determinată. Oamenii au dobândit experienţă, deficitul de personal este peste tot, şi în Ministerul Sănătăţii şi la nivelul MAI, aşa că cei mai buni trebuie să rămână!“, ne-a declarat deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

JCS-Nina Curiţa