Ruinele se transforma in parcare - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primăria încearcă să finalizeze cât mai urgent şantierul care este în derulare în zona Centrului Civic. Pe lângă pavarea cu dale a străzii Episcopiei, unde se lucrează şi la amplasarea fântânilor curgătoare şi a stâlpilor de iluminat ornamental, în aceste zile se asfaltează străzile de acces în Centrul Civic – Primăriei, Efrem Zăcan şi Mihail Sadoveanu -, ceea ce îngreunează circulaţia în zona respectivă, motiv pentru care administraţia locală îşi cere scuze cetăţenilor pentru disconfortul creat prin aceste lucrări.

Tot în zona centrală, până la 1 decembrie, va fi finalizat şi Monumentul Unităţii Spiritual-Creştine, care uneşte Catedrala Episcopală şi Biserica Catolică. Pe de altă parte, în ultimele zile, s-a reuşit amenajarea spaţiului care este destinat pentru o mare parcare în zona centrală, spaţiu aflat la intersecţia străzilor Moise Groza, C.D. Loga şi Racoviţa, în apropiere de Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă.

„Este vorba de spaţiul cunoscut drept ruinele fostei Case de Cultură, zonă care a fost evacuată de toate deşeurile de construcţii existente şi va fi amenajată ca infrastructură, pentru o parcare pe care o va realiza deţinătorul terenului, o societate privată cu care ne consultăm permanent în vederea realizării acestei parcări într-un timp cât mai scurt“, a precizat primarul Ion Marcel Vela.

Lidia Almăjanu