Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Antrenorul Robert Bălan s-a declarat mulțumit de prestația gimnaștilor în anul 2019 și are planuri mari cu secția de specialitate de la CSȘ Reșița pentru 2020. Drept urmare, sportivii se află în această perioadă într-un cantonament la Văliug.

Pentru gimnaști urmează campionatele naționale școlare, iar campionatele naționale pe echipe se vor desfășura în luna aprilie sau mai. Tot în luna mai sunt programate și campionatele europene.

„Anul 2019 a fost foarte bun și pentru secția de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar Reșița, ținând cont că anul trecut s-a reușit aducerea lotului național de juniori la Reșița. De asemenea, am reușit să câștigăm multe medalii la campionatele naționale și internaționale. În 2019, cu sportivii de la CSȘ Reșița am cucerit aproape tot ceea ce ne-am propus. La echipe am devenit campioni naționali, iar la individual am cucerit aproape tot ceea se putea. Din păcate, gimnastul Andrei Titi s-a accidentat la finalul anului trecut. El ar fi putut aduce foarte multe medalii. Spre bucuria noastră, alți componenți ai lotului național și ai CSȘ Reșița au compensat absența lui Andrei Titi. Aici mă refer la Felix Simion și la Robert Aioanei. În total, în anul 2019 am obținut 40 de medalii: 17 de aur, 7 de argint și 16 de bronz. Pe clasamentul secției, Felix Simion s-a detașat cu un număr de 17 medalii, iar Robert Aioanei a câștigat 13 medalii. Cred că 2019 a fost un an benefic pentru sportivii noștri. În 2020, gimnaștii noștri vor trece la categorii mai mari și sperăm ca medaliile să fie și mai valoroase. Avem trei sportivi reșițeni la lotul național de juniori, iar în ultima perioadă mai avem un gimnast în teste. Sperăm ca din această luna sau din vară, în funcție de cum evoluează, să facă și el parte din lotul național. Pentru noi a început pregătirea pentru încărcarea bateriilor, iar apoi va urma pregătirea pentru campionatele europene care sunt foarte aproape. Cantonamentul îl desfășurăm la Văliug și se va întinde pe o perioadă de o săptămână”, a declarat antrenorul Robert Bălan.

15 sportivi fac parte din lotul național de gimnastică juniori al României, care se află în cantonament la Văliug, însoțiți de trei antrenori, printre care și vicepreședintele Federației Române de Gimnastică, Dan Grecu. În lot se află și trei sportivi reșițeni: Andrei Titi, Robert Aioanei și Felix Simion. Reșițenii Richard Drăgulescu și Puiu Alexandru sunt și ei în teste pentru a face pasul spre lotul național de juniori.

JCS-Ștefan Moraru