Rezultate foarte slabe la simulare - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu trei luni înaintea Bacalaureatului, doar 28,44% dintre elevii de clasa a XII-a din Caraş-Severin au obţinut note de trecere.

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a care au participat la simulările naţionale au aflat azi, 12 martie, notele pe care le-au obţinut la probele scrise. Procentul de promovare la aceste examene în Caraş-Severin este de 24,36%, pentru ambele trepte de învăţământ. Astfel, din totalul elevilor de clasa a XII-a au promovat simulările 28,44%, şi doar 19,71% dintre elevii clasei a XI-a.

Conform inspectorului şcolar prof. Ion Moatăr, din totalul de 2.393 de candidaţi de clasa a XII-a înscrişi la simularea din acest, 558 de tineri nu s-au prezentat la examene, 522 au obţinut note de trecere, adică peste şase, iar 1.313 nu au promovat examenele cumulând un punctaj final sub nota şase. La clasa a XI-a, din cei 2.030 de candidaţi înscrişi, 417 elevi nu s-au prezentat la examene şi au promovat doar 318 elevi.

Restul de 1.295 nu au obţinut punctajul minim pentru a promova. Rezultatele obţinute la simulare nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Simularea pentru Bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, dar si pentru a optimiza rezultatele obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale.