Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cei cinci arestați au încercat să iasă mai devreme din arest, însă magistrații Curții de Apel Timișoara nu au fost de acord!

Arestați preventiv la începutul lunii decembrie pentru 30 de zile, Ioan Pop, Ștefan Radu, Nicolae Cernea, Florin Negru și Nicolae Miculescu au contestat măsura arestării preventive, solcitarea acestora fiind discutată luni de judecătorii de la Curtea de Apel. Fără succes!

„În baza art. 425 ind. 1 al. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. rap. la art. 204 C.p.p. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii RADU ŞTEFAN, POP IOAN, CERNEA NICOLAE, NEGRU FLORIN şi MICULESCU NICOLAE împotriva încheierii penale nr. 42 din 23 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin. În baza art. 275 al. 2 C.p.p. obligă contestatorii la câte 200 lei cheltuieli judiciare faţă de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din 30 decembrie 2019”, se precizează în soluia pe scurt a Curții de Apel Timișoara.

Procurorii DIICOT spun că este vorba de un grup infracțional organizat care a pus la punct o reţea prin care se eliberau permise de port-armă false, cei cinci fiind acuzați de nerespectarea regimului armelor și munițiilor de către persoane apropiate membrilor grupului sau de către persoane dispuse să ofere diferite sume de bani sau alte foloase pentru a obține dreptul de a procura și deține arme.

JCS-R.M.