Caraş-Severin, Romania

Ingrediente:

praz,

1 cutie de roşii tocate (sau suc de roşii),

vin alb,

măsline,

sare,

piper,

cârnaţi (opţional),

pătrunjel,

ulei de măsline.

              Mod de preparare:

Pun prazul la călit în ulei de măsline până se rumeneşte niţel, adaug o cutie de roşii tocate şi dacă e cazul apă.
Pun un pahar de vin (alb sau roze) şi las să fiarbă.
Dacă am măsline din alea tari le pun acum, dacă sunt mai moi le pun la final. Nu condimentez decât cu sare şi piper, eventual presar şi pătrunjel la final.

Poftă bună!

Reţetă Praz cu măsline și cârnați a fost propusă de BD pe forum culinar.ro

Alte reţete cu praz găsiţi aici:
Somon cu praz și varză chinezeasca,
Pilaf cu praz și măsline,
Pește la tavă cu praz