Ingrediente:
Umplutura:
400 grame spanac îngheţat (sau spanac trecut scurt prin apa fiartă şi scurs)
1 ceapă
1 căţel de usturoi
ulei de măsline sau floarea-soarelui
100 grame iaurt
150-200 grame brânză feta
sare, piper
mărar 1 legătură
Foi din foietaj
Mod de preparare:
Se pune spanacul tocat cu ceapa si cu sarea la prăjit în amestecul de ulei.
Când s-a înmuiat ceapa se adaugă usturoiul, mărarul şi piperul şi se mai lasă vreo 3 minute, după care se stinge focul.
Se adaugă brânza şi iaurtul. Se lasă la răcit.
Se pune în foi şi se rulează.
Se bagă la cuptor la 220 grade cam 20 minute. Cu 5 minute înainte de stingerea focului se presară un pic de brânză rasă. După stingere se lasă la răcit în cuptorul uşor deschis, apoi se scoate tava.
Mod de servire:
Se taie şi se aşează pe farfurie.
Poftă bună!
Reţeta Placintă cu spanac a fost propusă de ariadna pe forum culinar.ro
Alte reţete cu spanac găsiţi aici:
Placintă cu spanac și brânză sau praz,
Placintă cu spanac și carne de pui ,
Placintă cu spanac