Ingrediente:
Aluatul:
3 cănifăină
5galbenuşuri
2 batoane de unt (200grame)
coajă de lămâie,
o cană lapte călduţ
4 linguri zahărşi 2 linguriţe rase de drojdie
Umplutura:
2 cu rahat
ciocolată albă si neagră
albuşebătute spumă cu zahăr
cacaoşi rom
nucămăcinată
Mod de preparare:
O cană lapte călduţ, 4 linguri zahărşi 2 linguriţe rase de drojdie se pun la dospit 10 minute.
Se amestecă cu restul şi se frământăpână se dezlipeşte de pe vas (circa 5 minute).
Se împarte în 4 bucăţişi se întinde foi subţirişi se pune umplutura dorită.
Se rulează, se aşeazăîn tava şi se lasă la crescut 15 minute.
Se dă la cuptor pentru 30-35 minute.
Mod de servire:
Poftăbună!
ReţetaCozonac Dina, simplu si pufos a fost propusă de PARADIS pe forum culinar.ro
Alte reţete de cozonaci găsiţi aici:
Cozonac cu nuca Dobre,
Cozonac moldovenesc,
Cozonac moldovenesc