Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ciuda zvonurilor de pe reţelele de socializare cum că pentru proiectul cu reintroducerea transportului cu tramvaiul vor plăti la greu şi reşiţenii, primarul Nelu Popa dă asigurări că lucrurile nu stau deloc aşa!

Potrivit edilului, finanțarea acestui proiect se face din surse externe, fonduri europene și guvernamentale, în proporție de 98%. Contribuția municipalității din bugetul local este de 2%. „Nu va creşte niciun impozit sau taxă locală pentru acest proiect. Speculațiile tendențioase răspândite prin conturi false sau prin grija unor consilieri locali de opoziție au obiectivul de a denatura situația reală și de a induce o stare de neliniște cetățenilor. De ce se procedează așa? Pentru că respectivii nu au știut niciodată să contribuie cu adevărat la modernizarea orașului nostru și speră să obțină capital politic prin crearea unor mecanisme de denigrare, apelând la declarații alarmiste și folosindu-se de conturi false pentru a răspândi informații denaturate către reșițeni“, a precizat primarul Reşiţei.

În 7 octombrie, pe programul POR, investițiile în modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1 au primit suma de 19.568.544,08 lei. De asemenea, Ministerul Dezvoltării a virat, la 1 noiembrie 2022, suma de 20,4 milioane lei, finanțare pentru faza a doua a proiectului de modernizare a transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat a Reșiței! „Vestea bună e că tronsonul Kaufland-Triaj, inclusiv pasajul Triaj, va fi redeschis circulaţiei în decembrie 2022“, a precizat Nelu Popa, administraţia reşiţeană având ca obiectiv terminarea lucrărilor anul viitor.

JCS-N.C.