Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai exact, doi ani până vor începe lucrările la proiectul de la Reşiţa, estimat undeva la peste 50 de milioane de euro, după cum anunţă reprezentanţii Ceetrus – divizia imobiliară a francezilor de la Auchan.

După cum ştiţi, dezvoltatorul a investit deja 3 milioane de euro într-un teren de peste 20 de hectare, la Reşiţa, pe locul unde a înflorit cândva cea mai veche uzină din ţară. Intenţiile municipalităţii de a dezvolta zona Mociur s-au concretizat în câteva proiecte, iar pe lângă mall-ul şi zona rezidenţială pregătite de cei de la Ceetrus, autoritatea are, la rândul ei, intenţia de a ridica un aquapark, care nu e puţin lucru, aflându-se pe locul al II-lea între priorităţile reşiţenilor, după Semenic.

Se vorbeşte din ce în ce mai des despre ipoteza ridicării, la Reşiţa, a complexului Coresi din Braşov, unde terenul fostei uzine „Tractorul“ a fost transformat într-un pol urban cu spații de retail, birouri și apartamente. De fapt, ţara noastră a fost prima în care grupul francez a dezvoltat ansambluri de locuinţe, Reşiţa urmând să fie inclusă pe listă.

„Analizând piața din Reșița am realizat că potențialul de dezvoltare este mare – chiar dacă este un oraș mic – poate mai mare decât ce identificăm în București sau Brașov. Acum începem să lucrăm la Masterplan. Ne punem de acord cu administrația locală, astfel încât să ne integrăm în proiectele lor de dezvoltare. Abia ulterior vom începe demolările și curățarea platformei“, a declarat pentru Profit.ro Ruxandra Beșe, director de dezvoltare în cadrul Ceetrus România.

Potrivit sursei citate, s-a anunţat iniţial că va fi inclusă şi o componentă de birouri, însă nu a fost identificată cerere pe acest segment. „Retail va fi cu siguranță, pentru că nu există niciun centru comercial la Reșița, iar locuitorii își fac cumpărăturile la Timișoara. Vom merge și pe zona de agrement, servicii hoteliere și restaurante, pentru că aici se organizează festivaluri, este o zonă turistică ce atrage oameni din Timișoara sau Serbia“, a mai spus reprezentanta Ceetrus. Potrivit acesteia, la capitolul apartamente, oferta va fi restrânsă, locuinţele vor fi moderne, cu suprafeţe mai generoase, diferite de ceea ce numeşte „cutiile de chibrituri specifice fostului oraș industrial“.

Foto: Adrian Drăgan

4 Comments

 1. Nicio problema ca asteptam 2 ani pana se apuca de construit!

  Ne mai abureste Popa cu asta si in mandatul viitor.
  Daca mai prinde.

  Ideea este sa nu i se fi terminat subiectele cu care ne tot abureste. Realizarile marete efectuate doar in articole de presa.

  Parerea mea este ca investitorul si-a luat o marja de 2 ani ca sa vada daca va mai avea pentru cine sa construiasca ceva in Resita.

 2. Resita are potential sa creasca, pentru ca este foarte jos. Cel mai jos din tara, in toate statisticile.Dar care sa fie motorul cresterii ?
  Cand au spus ca au analizat posibilitatea de realizare de cladiri de birou, am inteles ca au inteles potentialul. Astept minunea ! Cred ca si ei.

 3. Insolventa scrie pe proiect. Resita pierde statistic anual mii de tineri ce pleaca in strainatate sau Timisoara, forta de munca disponibila e in scadere fulminanta, majoritatea covarsitoare a populatiei e imbatranita si suferinda de handicapuri functionale, puterea de cumparare e un lapsus.
  Asta e tabloul real al Resitei, fara fond de ten si Rimmel.
  Sa atraga Resita clienti din Timisoara?!? :)))))) Deschideti geamul sa intre duma!

 4. Într-adevăr multe vorbe putine fapte.E incredibil să spui că abia peste 2 ani te apuci de lucrări. Dacă nu atragi investitori orasul rămâne mort și atunci nimeni nu va construi nimic asta e clar.Restul sunt abureli.Orasul este cenușiu murdar și nedezvoltat. Din pacate asa va rămâne.

Adaugă comentariu