Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea deschide două centre de colectare a ajutoarelor constând în conserve, produse de igienizare şi apă potabilă.

O delegaţie din partea municipalităţii reşiţene a făcut o deplasare în Serbia, zilele trecute, pentru a vedea concret situaţia în care se află oraşele partenere (Vârşeţ, Veliko Gradişte, Coştei şi Pancevo) în urma inundaţiilor. După discuţiile purtate cu autorităţile sârbe s-a constatat că localităţile cele mai afectate sunt cele învecinate oraşului Vârşeţ, cu care autorităţile reşiţene au perfectat un protocol de înfrăţire.

„A fost întocmită o listă cu materialele de primă necesitate pe care Reşiţa va încerca să le distribuie către Republica Serbia şi anume: apă potabilă, alimente în conservă, produse de igienă personală, produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii. În vederea sprijinirii sinistraţilor sârbi, s-a luat legătura cu o serie de instituţii iar, în perioada următoare, după informarea şi aprobarea Consiliului Local, vor fi constituite noi echipe pentru acordarea ajutoarelor. Totodată, la nivelul municipiului Reşiţa, începând de luni, 26 mai 2014, vor fi deschise două puncte de colectare a ajutoarelor, unul la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, situat în Piaţa Republicii nr. 17 (cartier Muncitoresc, clădirea galbenă vis-a-vis de Direcţia Agricolă) şi altul la Bazinul Olimpic de Înot, situat pe str. Făgăraşului nr. 16 (cartier Lunca Bârzavei)”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cele două puncte de colectare sunt deschise de luni până vineri, între orele 8.00 şi 21.00.

Adaugă comentariu