Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 17 milioane de euro din PNRR, investiți în infrastructură și alte 4 în dotări pe două hectare de teren din Mociur. Locația se află între viitorul mall și parcul industrial, zonă unde vor fi construite un pod rutier și câteva poduri pietonale. Investiția pe cele două hectare se vrea realizată în cadrul consorțiului pe care primăria vrea să-l facă împreună cu universitatea din Cluj!

„Există buget pe fonduri europene pentru realizarea în țară a zece asemenea campusuri de școală duală preuniversitară și universitară. Avem speranța că putem face unul la Reșița, pentru că orașul are istoric legat de școala duală, unde acum învață peste 500 de elevi. Acest campus înseamnă că vom putea trimite la specializare sau la practică în companii chiar și ingineri sau economiști”, a declarat primarul Ioan Popa.

Din spusele sale, reținem că în viitorul consorțiu se vrea și cooptarea companiilor private. Cele două multinaționale din parcul industrial, alături de alte companii, și-au arătat deja interesul față de consorțiul deschis inclusiv pentru fundații și asociații. „Zona viitorului campus este foarte bună. Noi am vrut să-l facem în fostul institut de proiectări de pe Calea Caransebeșului care are și 1,3 hectare de teren. Dar se cer două hectare de teren și nu sunt acceptate clădiri vechi”, a încheiat primarul cu referire la proiectul votat în recenta ședință de consiliul local.

JCS-Ionel Ivașcu