Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După o promisiune de mall futuristic în ograda defunctului Prescom, municipiul are parte de noi proiecte în aceeaşi direcţie.

Municipiul de pe Bârzava era să aibă mall, iar „ameninţarea“ părea să vină din partea celor care au investit în zona fostului Prescom. Totuşi, potrivit municipalităţii, primele conturări de proiect prevedeau acolo câteva chioşcuri pe malul Bârzavei, refuzul autorităţilor locale ducând la revizuirea iniţiativei şi transformarea ei în ce este astăzi, cu promisiunea că, dacă merge bine, Reşiţa va avea acolo şi un mall cu cinematograf, cu tot ce trebuie.

Şi dacă nu s-a mai făcut mall la poalele Prescomului, avem o nouă promisiune peste gard, în ograda falimentarului CET. Ioan Crina, viceprimarul cu atribuţii de primar al Reşiţei, a reiterat ideea: „Vor să facă Lidl acolo, şi jos, la Renk. Deci, nu mai spuneţi că în Reşiţa nu sunt bani! La Renk se dărâmă tot ce înseamnă Confecţii. (…) La CET ei au venit să solicite PUZ numai pentru un hectar, unde vor să facă magazinul LIDL, clar n-am fost de acord, m-au acuzat că stau în calea dezvoltării oraşului. Să facă pe tot ce înseamnă vechiul CET! Acolo este şi un mall, sunt şi spaţii de distracţie, este şi ceva McDonald’s sau ceva de acest gen. Iar Confecţiile se dărâmă! Tot ce înseamnă Confecţii, până la poarta de intrare, a fost cerut. În planul respectiv le-am cerut să reglementeze şi intersecţia“.

Potrivit edilului, vechile Confecţii se mută în Parcul Industrial. Trebuie totuşi precizat că, din experienţa amplasării magazinelor retailerului german, prezenţa acestora exclude existenţa vreunui mall în imediata apropiere…

2 Comments

  1. Circ va da PSD-ul, ca paine va luati voi cu banii din Germania. Bine ca darama confectiile si face mol ca poate dadea prin cap la cineva sa aduca vreun investitor serios acolo si ne taia somajul.

  2. „Comunistii” au construit, cei de azi darama, Occidentul pastreaza/reabiliteaza/ dezvolta pentru cetatenii activi, cei de azi sunt in deriva, parca manati de alienare! Noi ce sa mai credem? Ca factorii de decizie sunt „fara har”, au alte interese(oculte) sau ca sunt manati de rea intentie si incompetenta crasa?!
    Fabrica de confectii a fost o cladire trainica, nepoluanta si chiar merita sa-si pastreze obiectul de activitate, in oras nu aiurea!!!Doar persoalul era format, in majoritate, de femei care ajungeau usor la munca samd
    Ca la noi, la nimenea!….

Adaugă comentariu