Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sub acest slogan, primăria etalează cele 16 autoturisme electrice Dacia Spring pe care le-a cumpărat accesând programul „Rabla” pentru instituții publice, derulat de Autoritatea Fondului de Mediu (AFM). Municipalitatea a atras 1,92 milioane de lei, bani cu care au fost achiziționate cele 16 Dacii „verzi”!

„Prin utilizarea parcului de autoturisme electrice, vor scădea considerabil cheltuielile de mobilitate pentru angajații primăriei ce derulează muncă de teren, adică Direcția de Întreținere, Asistență Socială, Învățământ, Clubul Sportiv, Urbanism.”, se arată într-o postare a primăriei.

De asemenea, pentru încurajarea transportului ecologic, primăria a investit și în rețeaua de stații de încărcare, instalând până în acest moment nouă astfel de stații unde mașinile electrice pot fi încărcate gratuit. „Rețeaua se va mări considerabil până în 2024, cu încă 4️5 de asemenea stații, pentru care s-a obținut finanțare prin PNRR. Achiziția acestora este în desfășurare.”, precizează oficialii municipalității.

JCS-I.I.