Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșița Locomotives a ratat calificarea în finala Campionatului Național de fotbal american, după ce a pierdut duminică, 14 noiembrie, scor 26-30, partida cu Monsters Mureș!

Echipa fondată de Raul Siladi are totuși șansa la medalia de bronz, iar jocul pentru locul 3 se va disputa peste aproximativ două săptămâni, la Reșița, cu Cluj Crusaders.

„N-am putut câștiga meciul, dar am putut oferi spectacol și până la urmă noi asta ne-am propus. Este evident faptul că ne-am fi dorit să câștigăm și să ajungem în finală, dar trebuie să învățăm din această înfrângere. Trebuie să ne dăm seama că până la urmă suntem o echipă în construcție și suntem la început de drum. Ar fi fost frumos să ajungem în finală. Urmează un meci pentru locul 3, nu vom ceda și încercăm să obținem medalia de bronz. Pentru noi ar fi o mare bucurie, dar bucuria cea mai mare este că oferim spectacol. Cred că acest lucru încântă pe toată lumea și asta ne-am propus. Pot spune că ne-am îndeplinit obiectivul pe care ni l-am propus la începutul sezonului. Jocul adversarei noastre a crescut foarte mult, dar pot să spun că nici noi nu am arătat rău. Am făcut un joc bun în atac, dar am greșit pe apărare. În fotbalul american se numește shot-out, adică fiecare ia mingea și marchează. Din păcate, ei au reușit să ne oprească o dată și a fost suficient. Aici s-a decis meciul, dar puteam juca mai bine. Am avut șansa să-i oprim de câteva ori, n-am reușit și asta este acum. În momentul în care o echipă de fotbal american se antrenează foarte bine pe ofensivă și jocul îi merge este greu de oprit. S-a văzut experiența jucătorilor de la Monsters. A fost un sezon în care am arătat că noi putem juca de la egal la egal cu orice echipă. Vom progresa și peste două săptămâni vom juca pentru locul 3 cu formația din Cluj, la Reșița”, a declarat Raul Siladi, fondatorul Reșița Locomotives.

JCS-Ștefan Moraru