Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița va întâlni sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 15, în deplasare, formația Universitatea Cluj. Rosso-nerii vin după un egal obținut în deplasare, la Snagov, scor 3-3. De cealaltă parte, U Cluj a remizat, scor 0-0, acasă cu ASU Poli Timișoara.

Cu 17 puncte acumulate în 18 meciuri, CSM Reşiţa se află la finalul turului Ligii 2 pe locul 17, retrogradabil, la patru puncte în spatele Concordiei Chiajna. Nici U Cluj nu se află într-o situație mai bună. Elevii lui Adrian Falub sunt pe locul 11, cu 23 de puncte, iar obiectivul echipei la începutul campionatului era promovarea. La meciul de pe Cluj Arena și-a anunțat prezența și galeria Reșiței. În partida directă din turul campionatului dintre Reșița și Cluj, rosso-nerii au reușit să se impună cu scorul de 2-0.

„Am deja două săptămâni de când sunt la echipă și cred că am reușit să-i fac pe jucători să înțeleagă ceea ce-mi doresc de la ei. Mergem încrezători la Cluj și nu va fi deloc un meci ușor. Pentru noi orice meci are o încărcătură foarte mare, pentru că rezultatele ne interesează. Din punctul de vedere al lotului nu avem probleme medicale, în afară de Milorad Banac. Am jucători care au ce să demonstreze și trebuie să demonstreze. Le acord încredere și după joc sper că mă voi uita în ochii lor și voi fi mulțumit de prestația lor din teren. U Cluj este o echipă care are presiune. Ideal ar fi să obținem trei puncte, dar ne mulțumim și cu un punct. Îmi doresc un echilibru la nivelul lotului și am stabilit cu conducerea că în iarnă ne vom întări cu câțiva jucători. Cred că s-au pierdut foarte multe puncte pe final de joc din cauza lipsei de experiență din echipă. De aceea îmi doresc jucători cu experiență. Mă bazez pe tineri și le voi da încredere. Avem tineri foarte valoroși. Ne dorim să formăm o echipă solidă și să rămânem în Liga 2”, a declarat Dorinel Munteanu, antrenorul echipei CSM Reșița.

Liderul galeriei Guardia Ultra, Marcel Gușcă, a spus: „Vom face deplasarea la Cluj cu un autocar. Suporterii au înțeles că echipa trece printr-o perioadă mai delicată și au vrut să fie alături de ea și în această deplasare. Vor încuraja echipa aproximativ 50 de suporteri și sper să ne întoarcem cu victorie de la Cluj”.

După jocul cu Universitatea Cluj, la Reșița va veni CS Mioveni, pe data de 7 decembrie. Acesta va fi ultimul joc al rosso-nerilor din acest an.

Ștefan Moraru