Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nouă medalii au obținut gimnaștii de la CSS Reșița, la CN al Juniorilor III.

Participarea la Campionatul Național de gimnastică al juniorilor III, competiție desfășurată în municipiul Buzău, a îmbogățit palmaresul Clubului Sportiv Școlar Reșița cu nouă medalii. Titlul cucerit în luna aprilie, la Școlare, nu a fost întâmplător. Gimnaștii reșițeni au triumfat din nou la Buzău, dar acum în Campionatul Național. Echipa de juniori III, nivelul 1, formată din Andrei Titi, Albert Ilie, Robert Aioanei (toți pregătiți de antrenorul Robert Bălan) și Mario Popovici (antrenor Cristian Balinț), a devenit campioană națională, cu un total de 223,596 puncte. În plus, Andrei Titi a fost într-o formă de invidiat și a câștigat titlul la individual compus, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mulți ani pentru gimnastica reșițeană. Pe aparate, Andrei Titi a câștigat două medalii de aur, la cal și sărituri, argint la paralele și bronz la bară. Felix Simion, un sportiv antrenat de Cristian Balinț a devenit campion la sărituri și inele, în timp ce Mario Popovici a intrat în posesia medaliei de bronz la sol. Comportări bune au avut și echipa de juniori III, nivelul 2, clsată pe locul 5, în alcătuirea Richard Drăgulescu, Raul Olteanu, Felix Simion, dar și a doua echipă de juniori III, nivelul 1, formată din Alexandru Puiu, Denis Titi și Alexandru Rădeanu, clasată pe locul 6.

“Pot spune că sunt un antrenor fericit, pentru că sportivii noștri au obținut locul I cu echipa, locul I la individual și medalii în finalele pe aparate. Este o generație foarte bună, e puțin schimbată și mentalitatea față de alți ani. Se vede că acești băieți își doresc să facă gimnastică, lucru pe care eu îl caut la un sportiv. Vreau să găsim sportivii care vor să facă, nu să-i împingem noi de la spate”, a spus antrenorul Robert Bălan.

“Aceste rezultate de la Buzău vin ca o promisiune pentru viitor. Aș preciza, totuși, că gimnastica adevărată va începe abia peste doi ani. Când acești sportivi vor trece la exerciții liber alese, conform cerințelor Federației Internaționale de Gimnastică, atunci putem discuta de o certă perspectivă”, a spus la rândul său și antrenorul Cristian Balinț.