Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Municipalitatea a scos la licitație, pe SICAP, achiziția inclusiv pentru stații de încărcare și sistem de e-ticketing!

În urmă cu mai bine de doi ani, municipalitatea reșițeană semna cu cei de la ADR Vest contractul de finanțare pe Regio-POR 2014-2020 prin care urmau să fie achiziționate 10 autobuze electrice, 60 de biciclete, sistem de management al traficului și de e-ticketing, benzi de circulație utilizate prioritar pentru transportul public, două terminale intermodale și un sistem de bike-sharing.

Dacă biciclete am tot văzut, intermodalul din Muncitoresc îl tot scoatem la licitație, iată că a venit și vremea să ne încercăm norocul cu autobuzele electrice, acestea urmând să asigure transportul public în zonele unde tramvaiul nu ajunge. Municipalitatea reșițeană a scos la licitație Proiectul P3 „Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului Automat de Taxare, și a Sistemului de Management al Flotei și crearea sistemului de informare dinamică a călătorilor în stații și vehicule“, aferente achiziției de autobuze electrice, a sistemului de e-ticketing și a stațiilor de încărcare.

Mai pe scurt, din 30,3 milioane de lei, bani puși la bătaie prin licitație, se dorește cumpărarea a 10 autobuze electrice, a două stații de încărcare rapidă (una la autobază, alta la terminalul de autobuze, în zona Park&Ride, așteptată la Muncitoresc), 5 stații de încărcare lentă, diferite utilaje și echipamente tehnologice, 52 de validatoare de bilete, sistemul de e-ticketing, 6 automate de reîncărcare pentru bilete, tehnică de calcul, inclusiv pentru imprimarea și vânzarea de bilete și carduri, dar și sistem de management al transportului public, cu licență.

Implementarea inițiativei trebuie realizată în 12 luni, iar la atribuire se va ține cont de cel mai bun raport calitate-preț. Ofertele sunt așteptate până pe 23 august, dată la care acestea vor și fi deschise, electronic, pe SICAP.

JCS-Antoniu Mocanu