Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Săptămâna trecută a avut loc, la Brăila, finala Campionatului Național de box, la juniori. CSM Reșița a fost reprezentat de sportivii Darian Trulea, la categoria 46 kg, și de Florin Mihăilă, la categoria 70 kg!

Pugilistul Darian Trulea a avut o comportare foarte bună, obținând locul I și cucerind astfel titlul de campion național la juniori. De pregătirea pugiliștilor reșițeni se ocupă antrenorii Francisc Vaștag și Gheorghe Radu.

„În perioada 16-21 noiembrie am participat la finala Campionatului Național de box, competiție ce a reunit peste 130 de sportivi și au fost 13 categorii de greutate. M-am așteptat ca Darian Trulea să câștige titlul de campion național, el fiind un copil deosebit de talentat. Am muncit mult cu el, practică boxul de mult timp și sunt foarte mândru de prestația lui. Din păcate, celălalt sportiv, Florin Mihăilă, a pierdut în primul tur. El practică acest sport de puțin timp și are timp să progreseze. Am fost cazați la Lacu Sărat, la 12 km de Brăila, ca să nu mai fie probleme legate de pandemie. Tot acolo s-a făcut și cântarul de dinainte de competiție și a fost totul în regulă. Aceasta a fost ultima competiție din acest an, iar acum urmează vacanța. La anul vom avea din nou Cupa României, Campionatele Naționale și Europene, unde sperăm să fim acolo sus, pe podiumul de premiere. Din fericire, la box avem destui copii, în ciuda faptului că suntem în pandemie. Zilnic se antrenează 18 sportivi, chiar mai mulți”, a declarat antrenorul Gheorghe Radu.

JCS-Ștefan Moraru